Grădina de legume

Vă prezint un model de grădină, care este foarte ușor de realizat, arată și foarte bine și este mereu curată, astfel și atunci când plouă sau după ploaie când este noroi, poți intra într-o astfel de grădină, deoarece are un strat gros de pietriș și nu te murdărești. Sub stratul de pietriș am pus o folie geotextilă, să permită trecerea apei, dar în același timp să nu crească buruiana.

La aceste straturi există posibilitatea să le acoperi cu folie și să devină o mică seră oricare din strat, se poate vedea în imaginile de mai jos. Astfel se pot proteja anumite legume, care noi altfel nu le-am putea crește în zona noastră, cum ar fi anghinarea, dar protejată cu un strat de paie și folie deasupra pe timpul iernii, putem avea și astfel de legume. În luna aprilie am avut zuchini, ceapă verde din martie, rucola în aprilie etc.

Fiecare strat este prevăzut cu irigare automată prin picurare, la fiecare strat este pus robinet de pornit oprit, astfel dacă într-un strat nu avem semănat legume, putem să oprim robinetul, și în acel strat nu va iriga picuratorul.

TOP